Ballyroan onsite

The library is the final piece of a commission that started in 2006. The existing 1980's library was outdated and undersized for the 300,000 unique visits it received each year. The commission involved the refurbishment of an existing Community Centre and provisions of a Pastoral Centre.
28 Pins17 Followers
The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

The timber element folds to become a ceiling and walls creating a gallery exhibition space on the southern end.

. Rather than traditional partition systems, movable timber clad panels, top hung with multiple tracks allow for an unlimited gallery layout to adapt to the user’s needs with discrete flexible hanging systems avoiding the need for sticking or pining.

Rather than traditional partition systems, movable timber clad panels, top hung with multiple tracks allow for an unlimited gallery layout to adapt to the user’s needs with discrete flexible hanging systems avoiding the need for sticking or pining.

. Rather than traditional partition systems, movable timber clad panels, top hung with multiple tracks allow for an unlimited gallery layout to adapt to the user’s needs with discrete flexible hanging systems avoiding the need for sticking or pining.

Rather than traditional partition systems, movable timber clad panels, top hung with multiple tracks allow for an unlimited gallery layout to adapt to the user’s needs with discrete flexible hanging systems avoiding the need for sticking or pining.

The new building is part single and part two storey, two new entrances are provided, one to the north and one to the south, accessed from the shared space, entering into the double height internal street.

The new building is part single and part two storey, two new entrances are provided, one to the north and one to the south, accessed from the shared space, entering into the double height internal street.

Pinterest
Search