A roof light is placed in the north west of this plate such that the pace can achieve the benefits of moving light all day.

A roof light is placed in the north west of this plate such that the pace can achieve the benefits of moving light all day.

This is manifest by the bathroom box with the kitchen gathered under, spanning from the existing house to the new utility block which is placed at the node of the cruciform.

This is manifest by the bathroom box with the kitchen gathered under, spanning from the existing house to the new utility block which is placed at the node of the cruciform.

This is manifest by the bathroom box with the kitchen gathered under, spanning from the existing house to the new utility block which is placed at the node of the cruciform.

This is manifest by the bathroom box with the kitchen gathered under, spanning from the existing house to the new utility block which is placed at the node of the cruciform.

A roof light is placed in the north west of this plate such that the pace can achieve the benefits of moving light all day.

A roof light is placed in the north west of this plate such that the pace can achieve the benefits of moving light all day.

This is manifest by the bathroom box with the kitchen gathered under, spanning from the existing house to the new utility block which is placed at the node of the cruciform.

This is manifest by the bathroom box with the kitchen gathered under, spanning from the existing house to the new utility block which is placed at the node of the cruciform.

This is manifest by the bathroom box with the kitchen gathered under, spanning from the existing house to the new utility block which is placed at the node of the cruciform.

This is manifest by the bathroom box with the kitchen gathered under, spanning from the existing house to the new utility block which is placed at the node of the cruciform.

The front of the house is directly onto the street and has a southerly aspect.

The front of the house is directly onto the street and has a southerly aspect.

. The brief was to renovate the existing house and to provide additional accommodation to consist of a home office a new kitchen with separate utility space and bathroom facilities at first floor level.

. The brief was to renovate the existing house and to provide additional accommodation to consist of a home office a new kitchen with separate utility space and bathroom facilities at first floor level.


More ideas
The proposal involved the demolition of the existing rear extension and the addition of three new elements, a living block, glazed link and shed.

The proposal involved the demolition of the existing rear extension and the addition of three new elements, a living block, glazed link and shed.

.

Large glazed joinery elements and an extensive wall-to-wall rooflight allow penetration and movement of natural light within the living block while light is drawn into the original cottage via folding glazed doors and rooflights

The paving detail of the flat roofs is critical to hide the construction detailing and provide a flat surface

The paving detail of the flat roofs is critical to hide the construction detailing and provide a flat surface

The transition into the new is marked by a double height void which draws light into both the existing and new areas of the house while clear and opaque glazing are used to define hierarchies of privacy between the spaces.

The transition into the new is marked by a double height void which draws light into both the existing and new areas of the house while clear and opaque glazing are used to define hierarchies of privacy between the spaces.

The study takes reference from the tower house typology and upon arrival at the top of the hidden staircase a desk, level with the 2 storey roof, provides uninterrupted views over Dublin bay.

The study takes reference from the tower house typology and upon arrival at the top of the hidden staircase a desk, level with the 2 storey roof, provides uninterrupted views over Dublin bay.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The new elevation announces the extension to be a modern intervention through its contemporary style whilst using contextual materials.

The new elevation announces the extension to be a modern intervention through its contemporary style whilst using contextual materials.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The reading room is open plan, lit from above by means of staggered roof lights with glass vertical planes on the north face bouncing and reflecting the southern light

The reading room is open plan, lit from above by means of staggered roof lights with glass vertical planes on the north face bouncing and reflecting the southern light

Hidden away

Hidden away

Pinterest
Search