Fuse

The new elevation announces the extension to be a modern intervention through its contemporary style whilst using contextual materials.
17 Pins17 Followers
The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

On an urban scale the new extension acknowledges its position as a building with a view to the canal.

On an urban scale the new extension acknowledges its position as a building with a view to the canal.

On an urban scale the new extension acknowledges its position as a building with a view to the canal.

On an urban scale the new extension acknowledges its position as a building with a view to the canal.


More ideas
The new elevation announces the extension to be a modern intervention through its contemporary style whilst using contextual materials.

The new elevation announces the extension to be a modern intervention through its contemporary style whilst using contextual materials.

Moving the entrance also maximised the space available and created a double height, top lit space with the circulation behind a wall concealing how one moves from the differing levels.

Moving the entrance also maximised the space available and created a double height, top lit space with the circulation behind a wall concealing how one moves from the differing levels.

The site was long and narrow and the location of the entrance was key to the decision made to move the entrance onto Lennox Street, being more appropriate to the residential nature of Synge Street.

The site was long and narrow and the location of the entrance was key to the decision made to move the entrance onto Lennox Street, being more appropriate to the residential nature of Synge Street.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

Moving the entrance also maximised the space available and created a double height, top lit space with the circulation behind a wall concealing how one moves from the differing levels.

Moving the entrance also maximised the space available and created a double height, top lit space with the circulation behind a wall concealing how one moves from the differing levels.

The site was long and narrow and the location of the entrance was key to the decision made to move the entrance onto Lennox Street, being more appropriate to the residential nature of Synge Street.

The site was long and narrow and the location of the entrance was key to the decision made to move the entrance onto Lennox Street, being more appropriate to the residential nature of Synge Street.

Moving the entrance also maximised the space available and created a double height, top lit space with the circulation behind a wall concealing how one moves from the differing levels.

Moving the entrance also maximised the space available and created a double height, top lit space with the circulation behind a wall concealing how one moves from the differing levels.

The paving detail of the flat roofs is critical to hide the construction detailing and provide a flat surface

The paving detail of the flat roofs is critical to hide the construction detailing and provide a flat surface

.

Large glazed joinery elements and an extensive wall-to-wall rooflight allow penetration and movement of natural light within the living block while light is drawn into the original cottage via folding glazed doors and rooflights

The study takes reference from the tower house typology and upon arrival at the top of the hidden staircase a desk, level with the 2 storey roof, provides uninterrupted views over Dublin bay.

The study takes reference from the tower house typology and upon arrival at the top of the hidden staircase a desk, level with the 2 storey roof, provides uninterrupted views over Dublin bay.

Pinterest
Search